របៀបធ្វើ ស៊ុបពោតពងទា
របៀបធ្វើ៖
១-ស្ងោរឆ្អឹងមាន់ ត្រងយកទឹកស៊ុប ដាក់ស្ងោរឆ្នាំងផ្សេង ដាំអោយពុះ។
២- ចិតពោតខ្ចី ចាក់ដាក់ក្នុងស៊ុប ថែមអំបិលបន្តិច ម្សៅស៊ុបបន្តិច។
៣- ក្នុងចានមួយ ដាក់ទឹកកន្លះវែក លាយម្សៅឆាកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ កូរអោយសព្វ រួចចាក់ក្នុងស៊ុប កូរអោយខាប់ទឹកបន្តិច តែកុំខាប់ខ្លាំងពេក។
៤- វាយពងទាលាយទឹកបន្តិច រួចចាក់ក្នុងស៊ុប កូរអោយសព្វ។
៥- ភ្លក្សសាបប្រៃ តាមចំណូលចិត្ត។ ពេលបរិភោគ ថែមស្លឹកខ្ទឹមហាន់ ឬ ជីរវ៉ាន់ស៊ុយហាន់ ហើយរោយម្រេចបុក ដើម្បីអោយឈ្ងុយ។
…
…
ដកស្រង់ចេញពី ៖ អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
0 comments:
Post a Comment