728x90 AdSpace

Latest News

Thursday, September 3, 2015

វិធី​ធ្វើ​ទឹក​ប្រទាល​កន្ទុយក្រពើ​


ប្រទាល​កន្ទុយក្រពើ ជា​រុក្ខជាតិ​ដែល​គេ​អាច​ប្រើប្រាស់​បាន​ច្រើន​ប្រភេទ ដូចជា​ប្រើ​ជា​ឱសថ ជា​ភេសជ្ជៈ បង្អែម និង​ជា​អាហារ​ផង​ដែរ។ ចំពោះ​ការ​ប្រើប្រាស់​ជា​ភេសជ្ជៈ គេ​អាច​យក​ប្រទាល​កន្ទុយ​ក្រពើ​ទៅ​ធ្វើ ទឹក​ភេសជ្ជៈ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ពិសារ ចំពោះ វិធីសាស្ត្រ នៃ​ការ​ធ្វើ​មាន​បង្ហាញ​ជូន​ដូច​ខាង​ក្រោម​នេះ ៖


១. គ្រឿងផ្សំ ៖

• សាច់​ប្រទាល​កន្ទុយក្រពើ ចិត​ជា​ចំណិត​ដុំ​កន្លះ​ចាន​សំឡ
• ទឹក៤ លីត្រ, ស្លឹក​តយ ៣ ទៅ ៤សន្លឹក
• អំបិល​បន្តិចបន្តួច
• ស្ករស ចាប់ពី ២ ខាំ ទៅ ៥ខាំ តាម​ការ​ចូលចិត្ត ផ្អែម ឫ ល្មម ។

២. វិធី​ធ្វើ ៖

• លាង​ប្រទាល​កន្ទុយក្រពើ ទាំង​សំបក ឲ្យ​ស្អាត
• ចិត​សំបក​ចេញ​ឲ្យ​ស្អាត ទុក​មួយ​ឡែក
• លាង​សាច់​ប្រទាល​កន្ទុយក្រពើ​ឲ្យ​អស់​រំអិល
• ចិត​ជា​ដុំ​តូចៗ​ប៉ុន​ចង្កឹះ
• ដាំ​ទឹក​ដោយ​ដាក់​ស្លឹក​តយ​ចូល រហូត​ដល់​ទឹក​ពុះ ស្រង់​ស្លឹក​តយ​ចេញ ដាក់​ស្ករ អំបិល ភ្លក្ស​មើល​ល្មម​ចូលចិត្ត គឺ​អាច​យក​សាច់​ប្រទាល​កន្ទុយ​ក្រពើ ​ចាក់​ចូល​ទុក​ដល់​ពុះ បិទភ្លើង គ្រប​ទុក​មួយ​សន្ទុះ​កុំ​កូរ ១៥ ឫ ២០ នាទី​ក្រោយ​មក សឹម​បើក​គំរប​ឡើង នោះ​យើង​នឹង​ទទួល​បាន ទឹក​ភេសជ្ជៈ​ប្រទាល​កន្ទុយក្រពើ​ដែល​មាន​រសជាតិ និង​ក្លិន​ប្រហើរ​គួរ​ឲ្យ​ចង់​ទទួលទាន​ជា​មិនខាន ។
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: វិធី​ធ្វើ​ទឹក​ប្រទាល​កន្ទុយក្រពើ​ Description: Rating: 5 Reviewed By: Ta Kamab