វិធីធ្វើ ស្ករស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់ មានសព្វគុណចំពោះសុខភាព
ត្រចៀកក្រាញ់ (Centella) ជាប្រភេទរុក្ខជាតិវារលើដី ដែលងាយដុះដាលបំផុត
អាចរកបានលើដីភូមិក្បែរផ្ទះ ឬដាំក្នុងថ្នាល យកស្លឹកប្រើប្រាស់ ឬធ្វើអាជីវកម្ម
គឺជារុក្ខជាតិឳសថធម្មជាតិ ដែលផ្តល់ប្រយោជន៍ច្រើនយ៉ាង ចំពោះសុខភាព។
យើងឃើញរុក្ខជាតិប្រភេទនេះ ដុះលូតលាស់ច្រើន នៅក្នុងតំបន់អាស៊ីត្រូពិក។
អាចរកបានលើដីភូមិក្បែរផ្ទះ ឬដាំក្នុងថ្នាល យកស្លឹកប្រើប្រាស់ ឬធ្វើអាជីវកម្ម
គឺជារុក្ខជាតិឳសថធម្មជាតិ ដែលផ្តល់ប្រយោជន៍ច្រើនយ៉ាង ចំពោះសុខភាព។
យើងឃើញរុក្ខជាតិប្រភេទនេះ ដុះលូតលាស់ច្រើន នៅក្នុងតំបន់អាស៊ីត្រូពិក។
សព្វគុណ ៖ គេប្រើប្រាស់ស្លឹកត្រចៀកក្រ
ាញ់ ដើម្បីលើកកម្លាំង ជំនួយបេះដូង
បំបាត់ការនឿយហត់ បន្ថយឈឺចាប់ដោយសារ ការរលាកភ្លើង រលាកទឹកក្តៅ
បន្ថយអាការៈឈឺក្បាល ឬ ប្រកាំង ជួយសម្រួលបញ្ហាទឹកនោម បំបាត់ក្តៅក្នុង
បំបាត់ឈឺក ជួយទប់បញ្ហាសម្ពាធឈាមខ្ពស់ ជួយបំបាត់អាការៈគ្រាំក្នុង។ ល។
បំបាត់ការនឿយហត់ បន្ថយឈឺចាប់ដោយសារ ការរលាកភ្លើង រលាកទឹកក្តៅ
បន្ថយអាការៈឈឺក្បាល ឬ ប្រកាំង ជួយសម្រួលបញ្ហាទឹកនោម បំបាត់ក្តៅក្នុង
បំបាត់ឈឺក ជួយទប់បញ្ហាសម្ពាធឈាមខ្ពស់ ជួយបំបាត់អាការៈគ្រាំក្នុង។
ខ្ញុំបាទសូមនាំមកជូន វិធីងាយៗ ក្នុងការធ្វើស្ករសុខភាព ពីស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់
ទុកប្រើប្រាស់បានយូរ នៅក្នុងគេហដ្ឋានដើម្បីបង្កា រ កុំឲ្យពេលបន្ទាន់ទើបរក។
ទុកប្រើប្រាស់បានយូរ នៅក្នុងគេហដ្ឋានដើម្បីបង្កា
វិធីធ្វើ ៖ ដើមត្រចៀកក្រាញ់ស្រស់ លាងសម្អាតយ៉ាងហ្មត់ចត់ ហាន់វាជាកង់ៗ
ប្រវែង១ថ្នាំងដៃ ប្រើត្បាល់ស្អាតបុកឲ្យល្អិត ឬកិន ដោយឧបករណ៍កិនផ្លែឈើ
ប្រើឧបករណ៍ច្រោះ យកទឹកពណ៌បៃតងខាប់ (កាកទុកម្តុំសូមកុំបោះចោល)។
ប្រវែង១ថ្នាំងដៃ ប្រើត្បាល់ស្អាតបុកឲ្យល្អិត
ប្រើឧបករណ៍ច្រោះ យកទឹកពណ៌បៃតងខាប់ (កាកទុកម្តុំសូមកុំបោះចោល)។
លាយទឹកត្រចៀកក្រាញ់ និងស្ករសក្រហម (ពណ៌លឿង) ក្នុងបរិមាណស្មើគ្នា
(ស្ករត្នោតយ៉ាងល្អក៏បាន) ហើយចាក់ល្បាយចូលខ្ទះស្ពាន់ (កុំប្រើខ្ទះទង់ដែង)
ដាំលើជើងក្រានភ្លើងល្មម ប្រើវែកឫស្សីកូរជានិច្ច (ដូចកូរសណ្តែកឬកូរនំកូរ)។
ព្យាយាមកូរដល់ហួតទឹក ជើងអង្ក្រងដូចស្ករតាំងម៉ែ ទើបដាក់ចុះទុកឲ្យត្រជាក់
និងស្ងួតតាមដំណើរ ទើបកោសយកស្ករ កកជាប់នឹងបាតខ្ទះស្ពាន់ ត្រសុសឲ្យ
ល្អិតល្អន់ នោះគឺ ស្ករស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់ ច្រកកែវ ទុកប្រើប្រាស់តាមត្រូវការ។
(ស្ករត្នោតយ៉ាងល្អក៏បាន) ហើយចាក់ល្បាយចូលខ្ទះស្ពាន់ (កុំប្រើខ្ទះទង់ដែង)
ដាំលើជើងក្រានភ្លើងល្មម ប្រើវែកឫស្សីកូរជានិច្ច (ដូចកូរសណ្តែកឬកូរនំកូរ)។
ព្យាយាមកូរដល់ហួតទឹក ជើងអង្ក្រងដូចស្ករតាំងម៉ែ ទើបដាក់ចុះទុកឲ្យត្រជាក់
និងស្ងួតតាមដំណើរ ទើបកោសយកស្ករ កកជាប់នឹងបាតខ្ទះស្ពាន់ ត្រសុសឲ្យ
ល្អិតល្អន់ នោះគឺ ស្ករស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់ ច្រកកែវ ទុកប្រើប្រាស់តាមត្រូវការ។
ការប្រើប្រាស់ ៖ ដួសស្ករត្រចៀកក្រាញ់ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ ឆុងទឹកស្អាត ១កែវ
ពិសារកែរោគផ្សេងៗ ឬជួយលើកកម្លាំង (ដូចការរៀបរាប់ សព្វគុណខាងលើ)
ឬប្រើប្រាស់ឆុងកាហ្វេ ជំនួសស្ករធម្មតាក៏បាន នឹងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ពិសារ។
បញ្ជាក់ ៖ កាកស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់ សល់ពីចម្រោះ ដែលខ្ញុំប្រាប់ឲ្យរក្សាទុកមប្រើលាបលើមុខ ដងខ្លួន ដៃ ជើង អាចជួយថែរក្សាស្បែក ឲ្យទន់រលោងពិសារកែរោគផ្សេងៗ ឬជួយលើកកម្លាំង (ដូចការរៀបរាប់ សព្វគុណខាងលើ)
ឬប្រើប្រាស់ឆុងកាហ្វេ ជំនួសស្ករធម្មតាក៏បាន នឹងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ពិសារ។
0 comments:
Post a Comment